Beschrijving

OP EEN VAN DE MEEST HERKENBARE LOCATIES VAN HELMOND, PAL TEGEN HET CENTRUM VAN DE STAD EN DE KASTEEL-TRAVERSE, STAAT DIT MARKANTE MONUMENT, IN GEBRUIK ALS KANTOORRUIMTE. EEN KANTOOR-GEBOUW MET UITSTRALING EN KLASSE, ALS HERKENBARE “LANDMARK” IN HET CENTRUM VAN HELMOND. DE LOCATIE EN DE UITSTRALING GARANDEREN ELK BEDRIJF MAXIMALE HERKENBAARHEID.

De voormalige Protestantse kerk aan, gelegen aan de voet van de Kasteeltuin in het centrum van Helmond is al jarenlang een van de beeldbepalende gebouwen in het centrum. Dit is nog eens onderstreept door de Monumentenstatus, welke aan de kerk gegeven is.

Als kantoorruimte doet het al jaren dienst als herkenbare werkplek voor velen: de uitstraling en klasse van het gebouw, zijn vormgeving en herkenbaarheid zijn onmiskenbare voordelen, die voor de huurders van groot belang zijn geweest in de keuze voor juist dit gebouw als kantoorruimte: die kwaliteiten stralen af op zijn gebruikers.

Middels deze brochure krijgt u een eerste indruk van dit markante gebouw. Uiteraard zijn de sfeer en de uitstraling alleen maar te proeven, als u zelf het kantoorgebouw een keer bezocht heeft. Schroom niet en bel voor een afspraak.

Middels een fraaie entree, afgesloten middels twee openslaande deuren, komt u in de wachtruimte met ontvangst desk.

Middels de wachtruimte komt u in de centrale entree, voorzien van een fraaie, donkere tegelvloer. Op de begane grond zijn hier vier kantoorruimten gesitueerd. Met oog voor detail zijn de oude kenmerken van de voormalige kerk in de nieuwe inrichting opgenomen.

Via een entree aan de achterzijde is een aan tweede hal bereikbaar, waar tevens de toiletten zijn gesitueerd. Verder zijn hier een kantine en een keuken aanwezig, evenals enkele vaste kasten.

Middels twee trappen op de begane grond, zijn de eerste en vervolgens de tweede verdieping te bereiken. Hier bevinden zich, in een ring rond de vide, op elke verdieping zes kantoorruimten en per verdieping twee toiletten. De boogconstructie van de kap geeft met name de kantoorruimten op de tweede verdieping een warme uitstraling.
ALGEMEEN:

- Goede ontsluitingsmogelijkheden naar o.a. Eindhoven   
  en ’s Hertogenbosch
- Alle centrum voorzieningen (winkels, Bestuurscentrum 
  gemeente Helmond, kantoren) onder handbereik
- Op loopafstand van het NS Centraal Station Helmond
- De sfeervolle details die kenmerkend zijn voor dit pand, 
  zijn nog volop aanwezigTOTALE BRUTO VLOEROPP.: 524 m²
AANVAARDING: In overleg

Kenmerken